RIDELEJR OG LANDSSTÆVNE

Et par travle uger i hestens tegn


Ridelejr på Bøgelund Heste

IMG_5092.JPG
DSC_0230.JPG
DSC_0307.JPG

Uge 27 var ugen, hvor Bøgelund heste for 2. år i træk afviklede ridelejr for børn mellem 11-15 år. 10, plus det løse, friske og dygtige piger meldte deres ankomst med hest og pakkenelliker søndag eftermiddag. Ugen stod på rideture i Kompedal plantage, undervisning, ponygames, lækker mad, overnatning på et hølofte oplyst af lysekæder over stalden , bål , snobrød og skumfiduser. Nye venskaber blev skabt og grænser blev udviklet og rykket.

Hele herligheden blev afsluttet med kronen på værket fredag eftermiddag, en flot kvadrilliefremvisning i allerbedste Moesgård-stil. Forældre og søskende stod troligt og så pigernes brag af et show efter snobrødsbagning og sukkerchok af skumfiduser.

Fredag aften var der pludseligt meget stille på Bøgelund Heste. Latter og vedvarende dakkedak musik fra høloftets hestetøselounge lød ikke længere. Alle var trætte, meget trætte! Men alle var også enige om, at dette her, må vi gøre igen til næste år!

DSC_0280.JPG

Landsstævne 2019

Landsstævnet 2019 var en succes for vores egne to konkurrenceheste, Greifi og Framadís. Begge heste er avlet af stutteri Bjarup. Vi føler os beæret over, at eje to heste af så god kvalitet.

Mange timers træning er lagt i disse to heste, og selv om begge heste gjorde det godt til Landsstævnet, er der stadig meget mere at udvikle, og derfor meget mere at forbedre og træne efter.

2 uger forinden fremviste Brjánsi Framadís til kåring i Herning. Man må sige, at Brjánsis kyndige og flotte træning af Framadís bar frugt både til kåringen og til Landsstævnet. Med Brjánsi i sadlen fik Framadis en flot 1. kl. i rideegenskaber og med Lisa i sadlen blev hun landsmester i T.3 og red sig ind på en 3. plads i V.1.

Framdís fra Bjarup A-finale i T.3

Framdís fra Bjarup A-finale i T.3

Greifi fra Bjarup i A-finale T.3

Greifi fra Bjarup i A-finale T.3

Greifi og Brjansi lavede deres hidtil bedste ridt i både T.3 og V.2, hvilket rakte til en A-finaleplads i tølten og en B-finale plads i V.2. B-finalen blev afviklet, og Greifi var virkelig flot, men desværre også lidt spændt over hele oplevelsen, hvilket påvirkede travkvaliteten.

A-finalen i T.3. var et brag af en finale, hvor drengene måtte se sig slået af Framadís og Lisa med kun 0,06 point. Pigerne vandt håneretten på vej hjem i bilen, men når alt kommer til alt, havde Brjánsi stået bag al træning og klargøring af begge heste inden stævnet, hvorfor alle følte sig som vindere den dag.

Landsstævnet blev også stævnet, hvor Framadís og Lisa red deres sidste firgang sammen. Fremadrettet står den på femgang. Et nyt puslespil skal lægges., hvilket vil blive gjort med træning og vejledning fra Brjánsi.

Greifi og Brjánsi træner videre med afbalancering af sind, for at komme spændingerne til livs. Brjánsi glæder sig til de kommende stævner i Danmark og Tyskland, både i år og til næste år., og Greifi fortæller vi det ikke, førend han er på vej i trailerne.

Greifi, Ásta og Brjánsi på vej mod stalden efter endt B-finale i V.2.

Greifi, Ásta og Brjánsi på vej mod stalden efter endt B-finale i V.2.

Lisa Juliusson